Road trip: Târgu Mureș & Daneș

Oare care e rețeta pentru o duminică frumoasă? Se ia una bucată iubit, trei prieteni veseli (doi mari și unul mic), o mașină, un GPS, niște provizii pentru drum și se pleacă spre Târgu Mureș!

1374285_10200663517728448_674730396_n

securedownload

Prima oprire a fost la Grădina Zoologică. Se pare că este cea mai mare grădină zoo din România din punct de vedere al suprafeței și al numărului de specii de animale, având 40 ha și in jur de 500 de animale din 100 de specii diferite. Biletul de intrare a costat 5 lei pentru adulți și 2 lei pentru copii, mult prea puțin, după părerea mea.

zoo

Mi-a plăcut foarte mult că este amenajată într-o pădure, iar majoritatea animalelor stau în mediul lor, accesul fiind limitat de garduri, bineînțeles. Dar este important că ele stau în spații deschise, mari, în aer liber. Doar animalele periculoase, precum leii, tigrii, urșii sau râșii, sunt închise în cuști, dar și acestea sunt destul de spațioase și au verdeață.

Am văzut tot felul de maimuțe, jucăușe și prietenoase, care abia așteptau un pufulete sau un covrig de la vizitatori, o mulțime de pești, șerpi, broaște țestoase, păsări de toate soiurile, o vidră care se bălăcea de mama focului, struți, căprioare, cerbi, porcușori de Guineea, iepuri, urși, tigri, râși, lei și multe altele, pe care nici nu le mai țin minte și nici nu am reușit să le pozez.

DSCF3063

DSCF3067 DSCF3076 DSCF3077 DSCF3079 DSCF3081 DSCF3083 DSCF3085 DSCF3086

Am văzut-o și pe celebra elefănțică Tania. Ea a fost adusă toamna trecută de la o grădină din Italia și, inițial, a fost ținută într-o cușcă în interior, în condiții mai puțin propice pentru ea, fapt ce a făcut multă vâlvă pe internet, s-au semnat chiar și petiții ca să fie luată de acolo și dusă într-un loc mai potrivit, unde să fie mai bine îngrijită. Până la urmă, din primăvara acestui an, i-a fost amenajat un spațiu în aer liber, destul de mare, printre copaci, cu multă verdeață, iar de atunci totul este mult mai ok și Tania pare că se simte bine.

DSCF3078

După părerea mea, condițiile de aici sunt destul de bune, animalele par sănătoase și îngrijite.  Aleile sunt pavate, găsim și coșuri de gunoi, din loc în loc sunt și băncuțe ca să ne odihnim și este cât de cât curat. Desigur, întotdeauna e loc de mai bine, dar față de alte grădini zoologice din România, aceasta arată foarte bine, iar pe lângă faptul că putem admira diverse animale, este și un spațiu excelent pentru relaxare și pentru a petrece timpul liber.

După aceea, am mers la Cetatea medievală din Târgu Mureș, care, din păcate, este în renovare și nu am văzut mare lucru acolo. După spusele Wikipediei, a fost construită între anii 1602-1652 și este ultima cetate de tip orăşenesc, ea fiind realizată cu sprijinul locuitorilor, care au achitat timp de mai mulţi ani diferite sume de bani, inclusiv prestarea unor zile de muncă prin breslele din oraş.

galerie3 galerie6

Source

Înainte de a ne continua excursia spre Daneș, ne-am oprit la ieșire din Târgu Mureș să mâncăm la restaurantul Lyra. Acolo ne-am delectat cu niște pâine cu untură, ceapă și boia și câte o porție de ciorbă de fasole cu ciolan în pâine. Yummy!

Untitled

Source

Având acum forțe proaspete, am pornit la drum spre casă, cu popas la domeniul Dracula din Daneș. Acolo am găsit o adevărată oază de relaxare! Pe lângă spațiile de cazare și restaurant au și o mulțime de facilități: piscină, mini fermă, mini grădină zoo, teren de fotbal, loc de joacă pentru copii și nu în ultimul rând, centrul ecvestru (mai multe detalii AICI). Noi ne-am plimbat prin grajduri, am admirat caii, care sunt foarte frumoși și foarte bine îngrijiți, iar cel mic s-a plimbat cu poneiul.

centrul_ecvestru2

Source

Seara am încheiat-o cu un desert binemeritat și cu un drum de 2 ore înapoi spre casă. A fost o zi frumoasă, ne-am simțit bine și ne-am făcut amintiri de neuitat. Iar pentru o astfel de zi, am avut nevoie de un outfit lejer, care să nu mă incomodeze și în care să mă simt confortabil.

DSCF3058

Tricou – C&A

Jeans – Lee Cooper

Cardigan – no name

Pantofi – Converse

Geantă – Bershka

Brătări – Stradivarius

c600x570

Vă pup,

Di

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s