Tips & Tricks: Cum scăpăm de durerile provocate de pantofi și genți

Am citit zilele trecute un articol foarte interesant pe Glamour.com, despre cum putem scăpa de durerile provocate de pantofi și genți, articol care m-a determinat să scriu această postare.

Nouă, femeilor, ne plac pantofii cu toc înalt și este și normal, ei ne fac pcioarele să arate mai bine, mai lungi și mai subțiri. Ei ne pun în evidență feminitatea și ne pot transforma în dive atunci cand îi purtăm. Dar de câte ori nu ați simțit că vă dor picioarele îngrozitor de tare, sau de câte ori după o petrecere nu ați așteptat cu nerăbdare să ajungeți acasă, să vă descălțați și, eventual, să umblați desculțe pe gresia rece din bucătărie (un sentiment foarte plăcut, apropo)?

Gențile. Hmm…cu cât mai mari, cu atât mai bine. Că doar trebuie să cărăm după noi o mulțime de lucruri în fiecare zi: telefon, încărcătorul de la telefon, căști, portofel, chei, agendă, cursuri, acte, chiar și un laptop câteodată, o revistă sau o carte, ca să avem ce citi când stăm la coadă undeva sau avem vreo pauză în timpul zilei, ochelarii de soare, o sticlă de 0,5 cu apă, portfardul, o perie de păr, apa termală în zilele călduroase, șervețele normale, șervețele umede, șervețele intime, gel antibacterian, pachete de gumă, cutiuța cu pastile (de durere, de răceală, de greață, niște calciu efervescent, că doar nu se știe niciodată ce se întâmplă și trebuie să fim pregătite) și multe altele. Și cărăm noi ditamai geamantul în fiecare zi și avem dureri de spate în fiecare seară…

3402272727_da009fa70a_b

Photo source

American Academy of Orthopaedic Surgeons sau Academia Americană a Chirurgilor Ortopezi ne spune că dacă purtăm pantofi nepotriviți, care ne strâng (“dar se lasă ei într-un final”) sau sunt prea mari, în special cei cu tocuri înalte, platforme sau cei cu vârf ascuțit, putem avea dureri la tălpi, genunchi, chiar și în partea de jos a spatelui, bătături, sau chiar pot să apară deformări ale picioarelor, cea mai gravă fiind Hallux Valgus (monturi). În cazul în care purtăm genți prea mari și prea grele vom avea, cu siguranță, dureri de spate, coate, umeri sau gât.

Prin urmare, tot academia mai sus menționată ne oferă câteva sfaturi referitoare la purtarea pantofilor și a genților, care ne vor ajuta să prevenim toate aceste dureri și neplăceri cu care ne confruntăm în fiecare zi.

1. Să nu cărăm în geantă mai mult de 10% din greutatea noastră deci dacă avem 60 kg, geanta noastră trebuie să aibă maxim 6 kg

2. Cum să împachetăm – lucrurile mai grele trebuie să le punem în centrul genții, în partea de jos, iar restul în lateral

3. Să nu purtăm gențile grele la încheietura cotului – deoarece pot afecta mușchii și articulația cotului; trebuie sa ținem geanta pe umăr, mutând-o de pe o parte pe cealalta cât de des putem

8851652280350

Geantă Accessorize -76$ (aprox. 250 lei)

4. Dacă mergem mult pe jos, trebuie să purtăm tocuri mai mici –  într-o zi în care avem de umblat prin tot orașul sau avem multe trepte de urcat sau coborât, pantofii noștri trebuie să aibă tocurile de maxim 5-6 cm.

5. Pantofii potrivți trebuie să: lase 1-1.5 cm între degetul cel mai lung al piciorul și vârful pantofului; să nu simțim ciupituri sau cârcei la degete, să nu se strângă ci din contră, să ne permită să ne mișcăm degetele cu ușurință.

6. Ar fi de preferat să alegem pantofi care se încheie cu catarame sau șireturi – aceștia ne permit să îi lărgim sau să îi strângem, în funcție de nevoile și modifcările pe care le suferă picioarele de-a lungul zilei (spre exemplu, se umflă sau alunecă prea în față)

5217231040_2_2_3

Botine Bershka – 149 lei

Este adevărat, noi, femeile, vrem să arătăm mereu foarte bine, să umblăm pe tocuri care ne fac să părem mai slabe și mai înalte, dar nu cred că trebuie să ne ghidăm după principiul baba suferă la frumusețe. Sănătatea noastră este cea mai importantă și, oricum, putem fi frumoase și feminine și cu o pereche de botine cum sunt cele de mai sus, foarte drăguțe și comode.

Sper că vă sunt de folos aceste sfaturi!

Vă pup,

Di

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s